Kranj

4°C
Nekaj oblačnosti Humidity: 94%
TOREK
5°C / 7°C
SREDA
1°C / 7°C
ČETRTEK
2°C / 6°C
PETEK
0°C / 3°C
SOBOTA
-1°C / 4°C
NEDELJA
-1°C / 4°C
PONEDELJEK
0°C / 5°C

Gorenjski policisti razrešili novemberski rop

Gorenjski operativno komunikacijski center je bil v preteklih 24 urah izjemno aktiven, saj je sprejel 90 klicev na telefonsko številko 113. Med temi klici je bilo 30 primerov, ki so zahtevali takojšnje posredovanje policije.

Gorenjski policisti razrešili novemberski rop

V okolici Naklega so kranjski policisti prejeli obvestilo o vlomu v osebni avtomobil. Neznani storilec je nasilno vstopil v vozilo in odtujil več kosov orodja, pri čemer je lastnika oškodoval za tisoč evrov. Policija trenutno zbiral obvestila o dogodku in bo primer obravnavala pred pristojnim državnim tožilstvom.

V Radovljici so se soočali z sumom krivolova v okolici med Dobrim poljem in Posavcem. Po razpoložljivih podatkih naj bi neznanec ustrelil divjad. Policisti trenutno zbirajo obvestila o okoliščinah tega dogodka in vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja nezakonitega lova, o čemer bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Tržiški policisti so prejeli obvestilo o prometni nesreči, v kateri je kolesar v križišču enakovrednih cest trčil v avtomobil voznice. Voznik kolesa je bil hudo telesno poškodovan in prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policija vodi prekrškovni postopek v zvezi s tem dogodkom.

Na gorenjski avtocesti v smeri Karavank, na izvozu Lesce, so se policisti soočili s prometno nesrečo, v kateri je 28-letna voznica pri zavijanju z avtoceste proti krožišču Avsenik prečkala nasprotno vozišče in trčila v avtomobil voznice, ki je vozila po pravilnem izvozu. Obe voznici sta bili lahko telesno poškodovani, na kraju dogodka so posredovali tudi gasilci. Cesta je bila zaprta za ves promet približno 2 uri, in 28-letni voznici vodijo prekrškovni postopek.

V okolici Kranja je 19-letna voznica zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v vozilo pred njo, kar je povzročilo prometno nesrečo z materialno škodo. Tudi zanjo vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prekršek
Jeseniški policisti so v postopku prijeli 70-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Policisti so mu odredili pridržanje do 12 ur, prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Proti njemu bo vložen obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Razrešitev ropa
V soboto, 4. novembra 2023, so kranjski policisti prejeli obvestilo o ropu nad 55-letnim moškim. Dva moška sta ga na javnem kraju pretepla in mu protipravno odvzela kolo. Po obsežnih preiskavah in ogledu kraja dejanja ter z zbiranjem obvestil o okoliščinah primera, so policisti uspeli izslediti in prijeti 36-letnega in 40-letnega storilca ter vrnili ukradeno kolo oškodovancu. Prav tako so policisti privedli 40-letnega storilca k dežurni preiskovalni sodnici, ki je odredila pripor.

Oba storilca sta utemeljeno osumljena kaznivega dejanja ropa in za tovrstno dejanje je predpisana kazen od treh do petnajst let zapora.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.

Vesti
Vse vesti
0