V sklopu festivala se bodo lahko obiskovalci podali na kulinarično popotovanje po osrednji ljubljanski tržnici Dobimo se na plac' s pokušnjo dobrot iz skoraj vseh predelov Slovenije. Lahko se bodo podali tudi na pivovsko doživetje Ljubljane ali v Centru Rog spoznavali zgodovino te nekdanje tovarne in zdaj kulturnega središča ter si pripravili brunch iz lokalnih sestavin.
Ljubitelji vin bodo lahko najrazličnejše vinske sorte okušali na Ljubljanski vinski poti v samem središču starega dela mesta, na Slovenskem festivalu vin in na Festivalu mladega vina Pubec, kavni navdušenci pa se bodo zbrali na Slovenia Coffee Expo, kjer bodo lahko spremljali tekmovanja najboljših baristov ali se udeležili interaktivnih delavnic, so še zapisali v Turizmu Ljubljana.
V destilarni Broken Bones bodo obiskovalcem ponudili degustacijo svojih mednarodno nagrajenih žganj, ljubitelji kraft piva pa bodo različne okuse te pijače spoznavali s pivovarjem na vožnji z ladjico po Ljubljanici ali jo spajali z najrazličnejšimi prigrizki v ljubljanskih pivnicah Lajbah in Maister.
Za tiste, ki bi želeli nadgraditi svoje kuharske spretnosti, bo na voljo tudi več kuharskih delavnic in tečajev. Ekipa z Michelinovo zvezdico nagrajene restavracije Grič bo organizirala delavnice priprave jedi iz rib, mesa in drobovine, v restavraciji Gaudi&Naan pa bodo obiskovalce naučili pripravljati praznične veganske jedi. V BIC Ljubljana se bodo lahko izurili v pripravi hitrih prigrizkov, mini sladic in prazničnih piškotov, pri Jezerških pa v pripravi sušija, steakov, tort, monoporcijskih sladic ter prazničnih potic in pogač.
Na Bregu bo potekala ekotržnica s ponudbo lokalno pridelanih izdelkov in pestrim spremljevalnim dogajanjem za najmlajše. V številnih restavracijah in lokalih bo mogoče okušati posebno jesensko ali ponudbo jedi in pijač za martinovo.
Dijaki in študentje gostinskih šol bodo lahko v sklopu festivala na zanimiv način spoznali zakulisje gostinskega poklica. V prostorih Jezeršek gostinstva v Medvodah se bodo skozi interaktivne postaje seznanili z delovanjem profesionalnih kuhinj, logistiko vrhunskih dogodkov, mobilno kuhinjo profesionalne kolesarske ekipe Bahrain Victorious in se preizkusili v postavitvi manjšega cateringa za dogodek.
Festival November Gourmet Ljubljana združuje najrazličnejše kulinarične vsebine, Turizem Ljubljana pa skozi festival uresničuje tudi svoja prizadevanja za desezonalizacijo ljubljanskega turizma.