Kranj

16°C
Oblačno Humidity: 84%
PETEK
9°C / 22°C
SOBOTA
9°C / 23°C
NEDELJA
11°C / 24°C
PONEDELJEK
12°C / 24°C
TOREK
12°C / 20°C
SREDA
12°C / 14°C
ČETRTEK
11°C / 18°C

Na Jesenicah bodo obeležili mednarodni dan radiologije

8. november je poseben dan posvečen radiologom, ki so ključni del medicinske skupnosti. Radiologi so strokovnjaki za slikovno slikanje notranjih organov in tkiv ter igrajo neprecenljivo vlogo pri diagnosticiranju bolezni in poškodb.

Na Jesenicah bodo obeležili mednarodni dan radiologije

8.november je dan, ko je leta 1895 profesor fizike Wilhelm Conrad Röntgen po naključju odkril novo vrsto žarkov, pri raziskovanju zunanjih učinkov opreme za vakuumske cevi, skozi katere poteka električni izpust. Poimenoval jih je X žarki (x-ray). ). Po šestih tednih preizkušanja novih žarkov je prvič posnel fotografijo- rentgenogram roke svoje žene.

Radiologija je veja medicine, ki se ukvarja s slikovnim slikanjem notranjih struktur telesa. S pomočjo različnih radioloških tehnik, kot so rentgensko slikanje, računalniška tomografija (CT), magnetna resonanca (MRI) in ultrazvok, radiologi omogočajo natančno vizualizacijo notranjih organov in tkiv. To jim omogoča, da natančno diagnosticirajo bolezni in poškodbe ter predpišejo ustrezno zdravljenje.

Na mednarodni dan radiologije bodo v jeseniški splošni bolnišnici promovirali poklic in vlogo medicinskega slikanja v sodobnem zdravstvu na stojnici v glavni avli stavbe A, B od 10.00 do 12.ure.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.