Kranj

20°C
Oblačno Humidity: 90%
SOBOTA
13°C / 18°C
NEDELJA
12°C / 18°C
PONEDELJEK
9°C / 21°C
TOREK
12°C / 24°C
SREDA
12°C / 24°C
ČETRTEK
11°C / 23°C
PETEK
12°C / 22°C

Julija Kruder za las brez finala v Bressanoneju

Slovenska športna plezalka Julija Kruder je v polfinalu tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Bressanoneju v Italiji zasedla osmo mesto in zaostala za šesterico, ki se bo ob 20. uri pomerila v finalu. Druga slovenska predstavnica Lučka Rakovec je bila 16. V Italiji ta konec tedna ne nastopa Janja Garnbret.

Julija Kruder za las brez finala v Bressanoneju

V polfinalu je bila najboljša Američanka Natalia Grossman, ki je rešila vse štiri balvanske probleme in zanje potrebovala poskus manj od Južne Korejke Chaehyun Seo. Tretja je bila Izraelka Ayala Kerem s tremi osvojenimi vrhovi.

Julija Kruder je bila v petkovih kvalifikacijah v svoji skupini najboljša, potem ko je osvojila vseh pet vrhov. Danes je rešila dva od štirih balvanskih problemov in osvojila tri cone, kar je bilo nekoliko premalo za uvrstitev v finale.

Druga slovenska predstavnica Rakovec je bila 16. z enim osvojenim vrhom in štirimi conami.

Lucija Tarkuš in Katja Debevec sta tekmovanje končali po kvalifikacijah, in sicer na 34. ter 35. mestu.

Najuspešnejša slovenska plezalka Garnbret, ki se je konec minulega tedna v Pragi z drugim mestom na balvanih vrnila v mednarodno tekmovalno areno po poškodbi palca na levi nogi, je tekmo v Italiji izpustila.

Olimpijska šampionka se bo znova na tekmovalne stene vrnila prihodnji teden, ko bo Innsbruck od 14. do 18. junija prizorišče tekem svetovnega pokala v balvanskem in težavnostnem plezanju.

V nedeljo bodo nastopili še moški. V dopoldanskem polfinalu najboljše dvajseterice bo nastopil Anže Peharc, ki je bil v kvalifikacijah 17., potem ko je rešil štiri balvanske probleme.

Od Slovencev so v petek nastopili še Jernej Kruder, Gregor Vezonik in Martin Bergant. Vezonik je tekmo končal na 33. mestu, Bergant je bil 47., Kruder pa 57.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.