Čeprav poleti prodaja nekoliko upade, zanimanje ponovno naraste ob praznikih. V čokoladnici La Chocolate potrjujejo, da vročina vpliva na nakupne navade, a tudi poleti ostaja čokolada priljubljeno darilo ali znak pozornosti.
Slovenci najraje posežemo po mlečni čokoladi, zlasti s celimi lešniki. Sledijo klasične kombinacije z jagodo, karamelo in jogurtom. Med priljubljenimi izdelki so tudi čokoladno-arašidove skodelice. Direktor čokoladnice La Chocolate Dejan Tomažin pa ob tem izpostavlja, da kupci vse pogosteje izberejo tudi posebne čokolade, denimo s pehtranom, bučnimi semeni, tartufi ali solnim cvetom.
Med letošnjimi uspešnicami je dubajska čokolada s pistacijevo kremo, ki združuje prestiž in eksotičnost. Raste tudi zanimanje za temne čokolade z večjim deležem kakava ter za veganske in brezsladkorne alternative. Čokolada tako ni le sladica, ampak prepoznavna sestavina v številnih izdelkih, med katerimi izstopa proteinski puding, ki je bil na Woltu kar dvakrat bolj priljubljen od vaniljevega.
Čeprav ostajamo zvesti klasiki, čokoladni okusi v Sloveniji vse bolj sledijo svetovnim trendom, ki vključujejo drzne kombinacije, lokalne sestavine in kakovostno izdelavo.