Iz SDS izstopila Eva Irgl, Dejan Kaloh o tem še razmišlja

Iz SDS je po 20 letih izstopila poslanka Eva Irgl. "Ujetost v žaljivo in sovražno atmosfero nas družbo kot celoto že dolgo vleče navzdol in hromi naše potenciale," je zapisala na družbenem omrežju Facebook. Poslanec SDS Dejah Kaloh pa je dejal, da bo odločitev sprejel po sestanku z Anžetom Logarjem, ki je iz SDS izstopil prejšnji teden.

Iz SDS izstopila Eva Irgl, Dejan Kaloh o tem še razmišlja

"Hvaležna sem za vse izkušnje, ki smo jih skupaj delili, in za vse tiste srčne ljudi, s katerimi sem se na svoji dosedanji politični poti srečevala. Priznam, ob tem mi je tudi težko. Odločitev za ta korak ni bila lahka, ampak čutim, da je bila nujna," je zapisala Irgl.

Ob tem je dodala, da prihaja čas, ki bo presegel politiko konflikta "dveh polov" in v prostor vnesel prepotrebno povezanost, ravnovesje in prijetnejše vzdušje. "V pot, ki vzpodbuja politično širino v dobro Slovenije, globoko verjamem," je še zapisala.

Izstop Irgl iz SDS prihaja po tem, ko je prejšnji teden iz stranke po 25 letih izstopil poslanec Anže Logar. Logar napoveduje stranko politične širine, a na to pot ne stopa sam, je dejal, ob tem pa povabil k sodelovanju. Do konca leta bo ustanovil stranko, do tedaj pa bo v DZ deloval kot nepovezan poslanec, je napovedal v četrtek.

Logar in Irgl sta med soustanovitelji Platforme sodelovanja, ki bo po Logarjevih besedah še naprej delovala kot društvo, mislišče oz. podium, nova stranka, ki bo nastala do konca leta, pa bo aktivna na političnem parketu.

Ohlajanje odnosov s SDS se je med drugim kazalo tudi s tem, ko Logar in Irgl nista podpisala izjave, v kateri so se poslanci SDS zavezali, da bodo do konca mandata tako v DZ kot zunaj njega delovali kot člani SDS in člani strankine poslanske skupine. Podpisalo jo je 24 od 27 poslancev stranke, poleg Logar in Irgl je ni podpisal tudi Dejan Kaloh, vsi trije pa so bili nato izključeni iz vseh delovnih teles DZ.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.