Kranj

5°C
Oblačno Humidity: 93%
TOREK
5°C / 7°C
SREDA
1°C / 7°C
ČETRTEK
2°C / 6°C
PETEK
0°C / 3°C
SOBOTA
-1°C / 4°C
NEDELJA
-1°C / 4°C
PONEDELJEK
0°C / 5°C

V Kranju pridobili gradbeno dovoljenje za širitev poslovne cone

Mestna občina Kranj je pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje za razširitev Poslovne Cone Hrastje in rekonstrukcijo ceste od naselja Hrastje do glavne ceste Šenčur-Kranj. Projekt, ki velja za največji razvojno-investicijski v občini v zadnjih desetletjih, bo vključeval širitev cone na 24 hektarjev, od tega bo 15 odstotkov zemljišč namenjenih infrastrukturi, preostalih 17 hektarjev pa za poslovne dejavnosti. Gradnja se bo začela poleti 2024.

V Kranju pridobili gradbeno dovoljenje za širitev poslovne cone

Poslovna cona Hrastje trenutno gosti 19 poslovnih subjektov in je edina v občini, ki ima možnost večje širitve. Investitorji že kažejo veliko zanimanje, saj je večina zemljišč že prodanih. Celotna vrednost projekta znaša nekaj več kot 15 milijonov evrov, pri čemer je občina zaprosila za sofinanciranje v višini 1,3 milijona evrov iz načrta za okrevanje in odpornost.

Župan Matjaž Rakovec napoveduje sestanke z investitorji in lastniki zemljišč ter poudarja, da nekateri že čakajo na izračun komunalnega prispevka, da lahko začnejo graditi.

Vrednost naložbe v infrastrukturo je ocenjena na osem milijonov evrov, od tega je občina štiri milijone porabila za nakup zemljišč, tri milijone za pridobivanje dokumentacije, preostanek pa za samo izgradnjo. Občina namerava denar pridobiti z zadolževanjem, sredstva pa naj bi v treh letih povrnila prek komunalnega prispevka.

Pri širitvi cone bo občina uredila cestno omrežje s pločniki, kolesarskimi površinami in zelenicami ter povečala energetsko samozadostnost ter zmanjšala ogljični odtis. Projekt naj bi prinesel nova delovna mesta, pri tem pa ne bo motil prebivalcev in ne povzročal dodatne prometne obremenitve v naselju Hrastje, saj bo promet potekal po glavni cesti Šenčur-Kranj. Gradnja naj bi bila zaključena v letu in pol do dveh letih.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.

Vesti
Vse vesti
0