Kranj

16°C
Oblačno Humidity: 84%
PETEK
9°C / 22°C
SOBOTA
9°C / 23°C
NEDELJA
11°C / 24°C
PONEDELJEK
12°C / 24°C
TOREK
12°C / 20°C
SREDA
12°C / 14°C
ČETRTEK
11°C / 18°C

Dirka Po Sloveniji letos z vzponom na Celjsko kočo

Kolesarska karavana dirke Po Sloveniji bo tudi letos obiskala Mestno občino Celje, ki je že leta stalni partner dirke. Knežje mesto je lani gostilo start dirke, predtem že večkrat tudi cilj, v letošnji, jubilejni 30. izvedbi pa bo Celje del druge etape, ki bo na sporedu v četrtek, 13. junija. Kolesarji bodo v tej etapi Celje obiskali dvakrat – sprva iz smeri Vojnika, sledila bo pot skozi mesto proti Laškemu, od koder se bodo povzpeli na Celjsko kočo, od tam pa bo sledil spust nazaj v Celje, in nato proti Štoram.

Dirka Po Sloveniji letos z vzponom na Celjsko kočo

Vzpon na Celjsko kočo in spektakularen spust z nje bosta zagotovo ključna dela etape, ki bo dolga 180,7 kilometra. Ravno gorski cilj na Celjski koči bi lahko močno vplival na končno razvrstitev etape, za katero je v zadnjih letih veljalo, da je ravninska in kot takšna pisana na kožo kolesarjem »sprinterjem«. Celje bo imelo tako tudi v jubilejni izvedbi pomembno težo pri izvedbi trase dirke.

»Celje je dolgoletni partner dirke Po Sloveniji, zato smo veseli, da bo kolesarska karavana junija znova obiskala knežje mesto. Letos smo se odločili, da drugo, sicer ravninsko etapo popestrimo z zahtevnim vzponom na Celjsko kočo, ki mu bo sledil spektakularen spust. Zagotovo bo s tekmovalnega vidika to predel, kjer se bodo že delale prve razlike med tekmovalci, kar bo zanimivo tudi za gledalce. Trasa bo v tej etapi sicer kar dvakrat obiskala Celje, šla bo čez številne mestne četrti in skozi staro mestno jedro, kar vselej daje zanimiv vizualni ton tudi za tekmovalce. Lahko pa že sedaj povem, da imamo za prihodnje leto s Celjem ambiciozne načrte, in da bo dirka, ki je v teh letih prerasla v enega največjih športnih dogodkov v Sloveniji, zagotovo še naprej navduševala ljubitelje kolesarstva,« je dejal direktor dirke Bogdan Fink.

Kot so povedali organizatorji na včerajšnji predstavitvi dirke v Ljubljani, se, čeprav na njej najbrž ne bosta nastopila slovenska šampiona Tadej Pogačar in Primož Roglič, obeta močna in kakovostna konkurenca kolesarjev. Prihaja namreč kar šest ekip svetovne serije - Bahrain Victorious, Bora Hansgrohe, EF Education EasyPost, Jayco AlUla, UAE Emirates in Groupama FDJ. Nastopile bodo še tri slovenske ekipe in 11 ekip iz drugega razreda (ProTeam).

Od domačih asov je predviden nastop Mateja Mohoriča (spomnimo se njegovega spektakularnega spusta s Celjske koče leta 2018), Luke Mezgeca (zmagovalca etape v Celju leta 2019), Domna Novaka in Matevža Govekarja.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.