Kranj

Oblačno Humidity: 56%
29°C
TOREK
17°C / 28°C
SREDA
16°C / 26°C
ČETRTEK
16°C / 25°C
PETEK
14°C / 26°C
SOBOTA
15°C / 29°C
NEDELJA
15°C / 31°C
PONEDELJEK
17°C / 33°C

Policijski helikopter na pomoč poletel kar osemkrat, reševal tudi krave

Policijski helikopter je moral konec tedna na pomoč v gore in druge težko dostopne kraje poleteti kar osemkrat. Reševali so neprimerno opremljene planince, planince, ki so se poškodovali, pa tudi dve kravi.

Policijski helikopter na pomoč poletel kar osemkrat, reševal tudi krave

V sobote dopoldne je helikopter skupaj z ekipo Gorske reševalne zveze Slovenije reševal dva neustrezno opremljena tujca, ki sta se odpravila na Mangart, pri sestopu pa obstala na delno zasneženem terenu. S planine Prevala so popoldne v zdravstveno ustanovo prepeljali še tujo pohodnico, ki je padla na poti in si poškodovala roko.

V nedeljo je helikopter poletel na pomoč alpinistu, ki se je zaradi odloma skale poškodoval pri plezanju v Vršičih. Nato je poletel na Skuto, kjer je pohodnica padla na zahtevni planinski poti, zvečer pa še v Tolmin, od koder sta bila zaradi nesreče vozila v zdravstveno ustanovo prepeljani dve osebi.

V petek popoldne so morali gorski reševalci posredovati v severovzhodnem grebenu Planjave, od koder so rešili dva plezalca, ki sta zaradi nevihte obtičala v steni, zvečer so pomagali še jadralnemu padalcu, ki se je ponesrečil na Potoški gori.

Precej nenavadno reševanje pa je potekalo v petek zjutraj, ko so reševalci na planini Koren s pomočjo veterinarja in helikopterjem iz grape, v katero sta zašli, rešili dve kravi in ju z jeklenico ločeno prepeljali nazaj na planino. Eno kravo sta lastnika uspela rešiti sama.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.