Kranj

Nekaj oblačnosti Humidity: 56%
28°C
TOREK
17°C / 28°C
SREDA
16°C / 26°C
ČETRTEK
16°C / 25°C
PETEK
14°C / 26°C
SOBOTA
15°C / 29°C
NEDELJA
15°C / 31°C
PONEDELJEK
17°C / 33°C

Brez vozniškega dovoljenja za volan

Minuli konec tedna je na gorenjskem minil v znamenju cestnoprometnih prekrškov, ki so pritegnili pozornost gorenjskih policistov. Več voznikov je kršilo cestnoprometna pravila, kar jim je prineslo težave.

Brez vozniškega dovoljenja za volan

V soboto, okoli 14.40, so kranjskogorski policisti obravnavali 21-letnega voznika, ki je vozil avtomobil, čeprav ni imel vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zasegli avtomobil, saj je vozil tudi neregistriran avtomobil, na katerega je namestil registrske tablice, ki mu niso pripadale. Zaradi več kršitev cestnoprometnih pravil bo zoper voznika voden prekrškovni postopek. Za vožnjo brez vozniškega izpita bo pristojnemu okrajnemu sodišču predlagan obdolžilni predlog.

Prav tako v soboto, okoli 12.20, so gorenjski prometniki obravnavali 30-letno voznico, ki je pravtako vozila brez vozniškega izpita za to kategorijo. Vozilo so ji zasegli, in tudi proti njej bo vložen obdolžilni predlog, ki ga bodo obravnavali pristojni organi na okrajnem sodišču.

Policija poziva vse voznike k upoštevanju cestnoprometnih predpisov in poudarja pomen spoštovanja vozniških kategorij ter izpolnjevanja vseh zakonskih zahtev pri vožnji na cestah. Kršitve pravil lahko povzročijo resne posledice za voznike sami ter tudi druge udeležence v prometu.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.