Kozice so odličen vir beljakovin in vsebujejo kar 27 gramov na porcijo 115 gramov. Poleg tega so bogate z železom, cinkom in selenom. Leča je še en pomemben vir rastlinskih beljakovin, saj jih na porcijo 240 gramov vsebuje 18 gramov, ob tem pa ponuja tudi vlaknine, vitamine B in minerale. Pistacije so praktičen prigrizek, ki na porcijo 28 gramov vsebuje šest gramov beljakovin in vseh devet esencialnih aminokislin, zaradi česar so popolna rastlinska beljakovina. Edamame, sojino zrnje, velja za odličen vir rastlinskih beljakovin, saj vsebuje osem gramov beljakovin na porcijo 240 gramov, ob tem pa vključuje vse esencialne aminokisline. Losos je bogat tako z beljakovinami, saj jih na porcijo 115 gramov vsebuje 23 gramov, kot tudi z omega-3 maščobnimi kislinami, ki delujejo protivnetno in so koristne za zdravje srca.
Prehranski strokovnjaki poudarjajo pomen raznolike in uravnotežene prehrane, ki vključuje živila, bogata z beljakovinami. Poleg zagotavljanja zadostne količine beljakovin lahko ta živila prispevajo k dolgoročnemu zdravju, večji energiji in boljši kakovosti življenja.